Sforăiţi în timpul somnului? Sfaturile de mai jos vă ajută să scăpaţi de el

Sursa: doarnatural.ro

Sursa: doarnatural.ro
Sursa: doarnatural.ro

Sforăitul poate fi prevenit, ameliorat sau, în cel mai fericit caz, combătut. Pentru a putea ajunge să fie stopat, trebuie, mai întîi, depistată cauza provenienţei acestuia.
Există o serie de exerciţii pentru oprirea sforăitului.
Începeţi un program zilnic de gimnastică. Adoptarea unui stil de viaţă sănătos şi începerea unui program de exerciţii fizice duce la reducerea sforăitului şi, în timp, chiar la tratarea acestuia.
Reduceţi cantitatea de mîncare consumată şi încercaţi să ţineţi cont de numărul de calorii recomandate.
Încercaţi să cîntaţi cel puţin 20 minute pe zi. Sînt recomandate atît cîntatul vocal, cît şi cîntatul la instrumente de suflat. S-a demonstrat că exerciţiile de mişcare a gîtului în faţă, în stînga-dreapta antrenează muşchii gîtului făcîndu-i, în timp, mai flexibili, astfel că în timpul somnului aceştia permit pătrunderea aerului în gît fără a scoate acel sunet vibrant. De cîte ori aveţi ocazia, nu ezitaţi să ţineţi un creion din lemn între dinţi timp de cinci minute. Încercaţi să faceţi exerciţii de încleştare uşoară şi relaxare a dinţilor ca şi cum aţi vrea să muşcaţi uşor din creion.
Căscaţi cît mai des. Deschideţi gura ca şi cum aţi vrea să căscaţi şi staţi în această poziţie timp de cîteva secunde, apoi închideţi gura uşor; pentru că în acest fel fălcile şi muşchii gîtului se contract, după care se relaxează devenind mai flexibili.
Există şi cîteva remedii naturiste moștenite din străbuni, care sînt dovedite că dau rezultate. Înainte de a merge la culcare, beţi o linguriță de ulei (recomandabil, de măsline). Efectul uleiului este de a relaxa căile respiratorii, fapt ce duce la reducerea substanțială a sforăitului.
Dacă fumatul, alcoolul sau dormitul pe spate favorizează sforăitul, inhalațiile de aburi și ulei de eucalipt îl inhibă. Sforăitul se atenuează dacă vă mențineți nasul desfundat pe parcursul nopții cu cîteva picături de ulei esențial de eucalipt pe pernă.
Infuzia din frunze de  salvie, neîndulcită, are un efect benefic asupra căilor respiratorii. Astfel, se recomandă înainte de a merge la culcare să faceți gargară cu un ceai din salvie.
Un alt truc folosit din străbuni în combaterea sforăitului se făcea prin realizarea unui amestec din rădăcină de valeriană şi frunze de mentă, ambele mărunţite bine. Se adăugau cîteva picături de ulei pînă se obținea o pastă vîscoasă. Aceasta se mesteca zilnic între dinți, după care se înghițea.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *