Plante de apartament cu efecte toxice

Sursa: casesigradini.ro

Sursa: casesigradini.ro
Sursa: casesigradini.ro

Plantele de cameră sînt apreciate pentru calităţile lor ornamentale şi de purificare a aerului, dar puţini dintre oameni se gîndesc că acestea pot avea şi unele efecte toxice, reprezentînd astfel un adevărat pericol pentru sănătate. Copiii sînt cei mai expuşi la aceste pericole, precum şi animalele de casă, deoarece pot înghiţi, din greşeală, părţi din aceste plante.
Aloe Vera este cunoscută ca o plantă cu multiple efecte de vindecare asupra arsurilor, tăieturilor sau altor probleme ale pielii, dar ea poate cauza persoanelor sensibile dermatită de contact. Mai mult, ingerarea (consumul) sevei acesteia poate provoca o reacţie purgativă (diaree). Aşadar, atunci cînd folosiţi Aloe Vera, asiguraţi-vă că îndepărtaţi seva galbenă, deoarece aceasta este toxică. Atenţie! Seva galbenă se găseşte din abundenţă la plantele bătrîne.
Flamingo prezintă frunze ascuţite, cărnoase şi flori spadice de culoare roşie, roz sau portocaliu, care rezistă timp de mai multe luni. În cazul în care oricare dintre părţile acestei plante (frunze, flori, tulpină) sînt ingerate, pot apărea efecte negative imediate asupra gurii şi ale gîtului, provocînd iritaţii dureroase. Intoxicaţia cu Flamingo poate fi recunoscută după simptomele precum: arsuri în gît, răguşeală şi disfagie (dificultate în înghiţirea alimentelor).
Crizantemele. Persoanele care intră în mod constant în contact cu tulpina şi frunzele de crizantemă pot suferi de dermatită de contact, din cauza unor substanţe toxice foarte puternice.
Clivia formează un buchet de flori roşii-portocalii prinse pe tije florale înalte şi groase. Atunci cînd sînt polenizate, florile produc bobiţe verzi de dimensiunea unor cireşe, care se înroşesc în cîteva săptămîni. Ingerarea unei cantităţi mai mari din această plantă poate provoca apariţia unor simptome de intoxicare. Acestea se pot manifesta prin leşin, diaree, paralizie, vomă şi hipersalivare. Cea mai periculoasă parte a Cliviei sînt rădăcinile.
Florile Hortensiei pot fi albastre, roşii, roz sau mov, în funcţie de pH-ul solului. Ingerarea frunzelor şi a mugurilor plantei poate provoca vărsături, dureri abdominale şi, în cazuri mai grave, persoana afectată poate intra într-o stare de letargie. Persoanele sensibile pot dezvolta dermatită de contact în momentul îngrijirii Hortensiei.
(Continuare în numărul următor)


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *