Inundat de deşeuri şi probleme

Înecat în zăpezi şi grămezi de gunoaie – astfel arată, în aceste ultime zile ale anului curent, oraşul Călăraşi. Străzile au fost curăţate de zăpadă de mîntuială, troienele înalte face imposibilă traversarea străzilor de către pietoni. Trotuarele nu sînt curăţite, nu a fost presărat nisip, astfel că deplasarea oamenilor este la fel de periculoasă ca şi trucrile artiştilor de circ ce balansează la mare înălţime fără asigurarea necesară. Drept completare a dezastrului, mai vezi grămezi imense de gunoi.
Primarul de Călăraşi, Nicoale Melnic, spune că această situaţie s-a creat din cauza proastei gestionări a sectorului comunal de către întreprinderea de resort. Fostul director al Gospodăriei comunale s-a dovedit incapabil să gestioneze activitatea acesteia şi, după ce a adus-o într-o stare dezastruoasă, şi-a dat demisia. Datoriile mari, de circa jumătate de milion de lei, pentru curentul electric consumat, restanţele mari la plata salariilor, dar şi la alte capitole, a paralizat, practic, activitatea acesteia.
„Am desfăşurat deja un concurs pentru selectarea unui nou conducător, l-am şi nominalizat, dar, din păcate, el va putea începe activitatea doar de la 1 februarie. Pînă atunci, va trebui să ameliorăm situaţia cu alte mijloace şi posibilităţi”, a subliniat primarul.
Dînsul a precizat că nu vede o altă soluţionare a problemei ce ţine de salubrizare şi evacuarea deşeurilor decît prin darea în concesiune a acestui domeniu. A fost anunţat deja un concurs. Primăria este gata să le transmită eventualilor doritori domeniul respectiv în concesiune pe un termen de zece ani. „Dacă acest lucru ne va reuşi, sperăm să scăpăm de o problemă dificilă cum e cea de evacuare a  deşeurilor menajere şi, implicit, de menţinere a curăţeniei în oraş”, a mai menţionat primarul.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *