Daruri-pomene pentru sufletul unui sponsor anonoim

Imagine simbol / Sursa: new.coffeechat.ro

Imagine simbol / Sursa: new.coffeechat.ro

La sfîrşit de an, în faţa  Şcolii speciale-internat pentru hipoacuzici din satul Hîrbovăţ, raionul Călăraşi s-a oprit un microbuz. Au coborît doi bărbaţi, absolut necunoscuţi, pe chipul cărora se citea o mare tristeţe. Microbuzul era plin cu daruri, constînd în numeroase lucruri trebuincioase.
Întrebaţi de ce sînt, totuşi, trişti, cei doi au spus că, de fapt, cele aduse sînt şi daruri, dar şi pomene pentru sufletul unui tînăr decedat recent. Acel tînăr, cu ceva timp în urmă, sponsorizase reparaţia sălii de sport din această şcoală, dar şi alte acţiuni desfăşurate aici.
„Ne-am amintit de tînărul respectiv, care venise la noi cu circa doi ani în urmă. A donat atunci o sumă destul de mare de bani, dar, chiar din start, a pus condiţia ca numnele lui să nu fie făcut public”, povesteşte Maria Moraru, directoarea şcolii pentru hipoacuzici din Hîrbovăţ.
Iată că, în acest an, au venit la Hîrbovăţ cei ce l-au iubit şi l-au apreciat foarte mult pe acel tînăr. Ei au adus şi vestea tristă că dînsul a trecut în lumea celor drepţi. În amintirea lui au adus cadouri pentru copiii de aici. Nici ei însă nu au vrut să-şi spună numele.
Copiii s-au bucurat, dar au rămas şi ei surpinşi cînd, pe o masă din holul şcolii a apărut o fotografie a unui tînăr foarte frumos, în faţa căreia ardea o lumînare. Părea că acea lumînare emană şi în continuare bunătatea sufletească a celui dispărut.
„A fost un moment impresionant şi tulburător atît pentru pedagogii de aici, cît şi pentru copilaşi”, a spus sursa citată.
Impresionant a fost şi gestul unor tineri pictori din Chişinău. După ce şi-au vîndut mai multe lucrări, ei au decis să cumpere, din banii adunaţi, dulciuri şi fructe, aducîndu-le, ulterior, în dar copiilor din Hîrbovăţ.
De fapt, şi în acest an, cei 115 copii de la Şcoala specială-internat pentru hipoacuzici din Hîrbovăţ au avut parte de cele mai multe daruri de  Crăciun şi Anul Nou . A venit multă lume să le ofere dulciuri, hăinuţe, jucării şi alte atribute.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *