Au bucurat bătrînii şi invalizii din azil

În fotografie: grupul de elevi în faţa azilului

În fotografie: grupul de elevi în faţa azilului

O adevărată surpiză au avut, a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, cei 26 de locatari ai Azilului pentru invalizi şi bătrîni din Călăraşi.
În prima jumătate a zilei, la ei a poposit un grup de elevi   ai claselor VI-XI de la Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu” din localitate. Ei au fost însoţiţi de cîţiva pedagogi şi chiar de Moş Crăciun.
Galina Enachi, profesoară de biologie, şi Aliona Gandrabur, profesoară de chimie, au explicat că  iniţiativa le-a aparţinut elevilor. După ce au participat la un concurs de biologie şi chimie, ei au decis în unanimitate să organizeze un act de caritate pentru bătrîni. Fiecare a adus obiecte de uz personal, produse igienice, dar şi alte atribute foarte necesare acestor bătrîni şi invalizi, mulţi dintre care necesită o îngirjire specială.
Adriana Zgîrvaci, elevă în clasa a X-a, a calificat acţiunea respectivă ca „una de susţinere mai mult morală a acestor persoane”. „Ei sînt asiguraţi aici cu de toate, noi însă am încercat să le  aducem şi un strop de lumină, să-i scoatem puţin din monotonia vieţii tihnite pe care o au la azil”, a explict dînsa.
„Beneficiarii noştri au tot ce le trebuie aici, dar  asemenea gesturi ca cel de azi îi bucură mult şi le ridică pofta de viaţă”, a specificat şi directoarea azilului, Ileana Cibotari.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *