Un polițist din Nisporeni riscă ani buni de închisoare

Sursa: crimetime.ro

Sursa: crimetime.ro

Un polițist din Nisporeni va fi judecat pentru că a bătut un soldat chiar în unitatea militară în care îşi îndeplinea serviciul militar.

Potrivit procuraturii din Nisporeni, în luna octombrie 2011, sub pretextul chestionării despre o presupusă maltratare a bunelului său, poliţistul a vizitat victima în unitatea militară.
Profitând de faptul că la punctul de control al unităţii nu se mai afla nimeni, l-a intimidat psihologic şi l-a agresat fizic pe tânăr, aplicându-i lovituri peste diferite părţi ale corpului.
În luna noiembrie 2011, acelaşi polițist a stopat un microbuz de rută, în care se afla acelaşi tânăr. După ce l-a dat jos din transport, poliţistul a dus victima la Comisariatul raional unde l-a impus să-şi scoată centura şi şireturile de la încălţăminte, după care l-a încătuşat preţ de jumătate de oră de o uşă metalică.
În ambele cazuri colaboratorul de poliţie nu a avut careva împuterniciri legale de a efectua acţiuni cu participarea tânărului respectiv. În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţistul a depus cerere şi a fost eliberat din funcţie.
Dacă va fi recunoscut vinovat acesta riscă o pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani și nu va avea voie să ocupe anumite funcţii sau a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani.
Sursa: stirilocale.md

📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *