VIDEO | Tinerii din Ungheni contra HIV-SIDA

Captură: Canal Regional

Locuitorii din orașul Ungheni, ăn special tinerii dau o mare dovadă de responsabilitate atunci cînd este vorba de a se adresa la medic pentru un control HIV-SIDA. Acest lucru s-a vaăzut în Ziua Internațională a combaterii maladiei HIV-SIDA cînd mai mulți medici de la Spitalul Raional din Ungheni au ieșit în stradă pentru a oferi tuturor doritorilor posibilitatea de a se testa rapid și gratis la maladia dată.
Cel mai mult interesați dacă sînt sau nu infectați cu HIV-SIDA au demonstrat-o adolescenții care au făcu coadă la cortul cu testări rapide. Cu această ocazie, medicii nu au ezitat să repartizeze printre localnici cît mai multe informații despre HIV-SIDA și metodă de protecție împotriva ei.
Tinerii care s-au decis să-și verifice starea sănătății vis-a-vis de această maladie susțin că testul rapid nu este unul deloc dureros și ar trebui și alții să ia exemple de la ei și să nu rămînă indiferenți atunci cînd au dubii dacă sunt sau nu infectați.
Medicii de la Spitalul Raional din Ungheni promit să facă astfel de acțiuni nu doar cu ocazia zilelor marcate, dar și în alte perioade ale anului.

Sursa: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *