Au văzut, le-a plăcut şi au… cîştigat

Echipa IMPACT în faţa Teatrului „Ginta latină”, unde a avut loc festivalul.Echipa IMPACT de la Centrul Regional de Resurse pentru Tineri Ungheni a obţinut un premiu special la Festivalul Naţional de Teatru Social, organizat recent de Reţeaua Educatorilor de la Egal la Egal (Y-PEER) Moldova.
Unghenenii au prezentat un spectacol cu titlul „Monologul unui telefon”, subiectul fiind unul foarte actual: abuzul de alcool şi consecinţele acestuia în viaţa de familie.
„Ne-am propus din start să abordăm această temă cu maximă decenţă şi cît mai real posibil. Avem foarte multe familii în R. Moldova, în care părintele alcoolic are un impact negativ asupra personalităţii copilului său, iar mesajele noastre s-au centrat pe ajutorarea acestor părinţi ca să-şi asume responsabilităţile părinteşti adecvate”, a menţionat Laura Chiţac, membră a echipei IMPACT.
Pentru abordarea corectă a subiectului respectiv, Eduard Mihalaş, preşedintele Consiliului Naţional al Tinerilor, le-a înmînat unghenenilor premiul special.
„E pentru prima dată cînd participăm la un asemenea eveniment şi emoţiile ne-au redus mult din curaj, mai ales că am prezentat ultimii piesa. Dar am văzut, ne-a plăcut şi vom participa neapărat şi la următoarea ediţie a Festivalului de teatru social”, a subliniat Daniela Artiomov, membră a echipei IMPACT.

Alina Butnaru,
coordonatoarea Clubului IMPACT


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *