VIDEO | Expoziția ”Un copil singur acasă” organizată în Ungheni

Expozitia ”Un copil singur acasa”
Captură: Canal Regional

Asociația de educație civică ”Viitorul începe azi” din Ungheni în parteneriat cu Școala de Pictură și Arte Plastice din localitate  au organizat o expoziție de picturi cu tema ”Un copil singur acasă”. Peste 50 de lucrări în acuarelă autorii cărora sunt copii de la Școala de Arte Plastice din oraș au reflectat tema migraționistă care rămîne a fi una actuală la noi în țară. Potrivit organizatorilor, scopul expoziției este de a sensibiliza autoritățile locale, societatea civilă, dar în special părinții care de cele mai dese ori pleacă peste hotare și lasă copiii în grija rudelor sau chiar a vecinilor.
În lucrările lor copii și tinerii de la școala de Arte Plastistice au abordat așa mesaje cum ar fi: ”singuri în fața sorții”, ”în așteptarea celor dragi”, ”dorul”, etc., iar cela mai trist pentru ei este faptul că mulți dintre parinții acestora la fel sunt plecați peste hotarele țării.
Pentru a atrage atenția mai multor oameni despre fenomenul migrării, expoziția de picturi cu tematica ”Un copil singur acasă”, se va afla in incinta Bibliotecii publice  ”Dimitri Cantemir” din orașul Ungheni pe tot parcursul acestei săptămîni.

Sursa: Canal Regional


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *