Blestem pe drumurile călărăşene

drum
Sursa: flickr.com

Un blestem s-a abătut asupra drumurilor călărăşene. Nu trece nici o săptămînă fără victime. În seara zilei de 23  noiembrie, la ora 18.06 potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne,   pe segmentul de cale ferată Călăraşi – Sipoteni, s-a produs un accident ce a luat viaţa a doi oameni.
Iulia Moraru, ofiţer de urmărire penală, care a participat la examinarea cazului respectiv, a comunicat pentru “Expresul” că şoferul unui autoturism de marca Hunday Gets a ignorant culoarea roşie a semaforului, dar şi coloana de autoturisme ce aştepta să treacă trenul marfar dinspre Ungheni. În timp ce traversa linia de cale ferată, a fost lovit frontal de locomotivă. În urma impactului, pasagerul, un bărbat de peste 50 de ani, a murit pe loc, iar şoferul, în vîrstă de 35 de ani, a decedat în drum spre spital.
“Acest pasaj se află într-un loc deschis, unde vizibilitatea este de un kilometru pe de o parte şi de cinci kilometri de cealaltă parte, este semaforizat şi sonorizat”, se menţionează în acelaşi comunicat al Ministerului de Interne.
Accidentul de la Călăraşi este al patrulea petrecut pe căile ferate ale Moldovei în luna noiembrie.
A doua zi, căţiva tineri s-au prins de mînă la acea trecere cu calea ferată, dorind astfel să atragă atenţia asupra unui fenomen îngrijorător, care îndoliază tot mai multe familii. “Vrem să oprim şoferii, să nu facă accidente”, au declarat ei.
Tudor Josanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *