Trei motive pentru care sa bei ceai verde în sezonul rece

ceai verde, ieftin, utilCafeaua este sănătoasă şi te ajută să-ţi menţii nivelul de energie de-a lungul zilei. Însă ceaiul verde o întrece. Este o băutură miraculoasă şi nu ar strica să o consumaţi mai des. Pe lîngă faptul că vă energizează, ceaiul verde are multe alte proprietăţi. Pe termen lung, este o alegere foarte inspirată atît pentru corp, cît şi pentru starea de spirit.
Vă ajută să slăbiţi. Iarna şi, în special, în perioada sărbătorilor cînd aveţi tendinţa să mîncaţi  mai mult, ceaiul verde vă ajută să menţineţi o digestie corectă. Consumul constant vă ajută să aaveţi o poftă de mîncare în limite normale şi accelerează metabolismul. Rezultatul? Nu vă îngraşaţi, din contra – poate scăpaţi de cîteva kilograme.
Previne bolile de sezon. Frigul de afară, diferenţele de temparatură dintre interior şi exterior, oboseala şi stresul pot slăbi sistemul imunitar. Ceaiul verde este o soluţie pentru toate acestea. Studiile au scos la iveală ca are proprietăţi anti-virale şi că vă fereşte de răceli.
Vă scapă de stres. Cumpărăturile pe care trebuie să le faceţi, gătitul, căutarea cadourilor, vizitele în familie vă pot epuiza. Dacă prea multă cafea duce la anxietate (stări de frică), stres, probleme de somn, ceaiul verde vă relaxează. Beţi-l ori de cîte ori simţiţi nevoia să vă liniştiţi.
Contraindicaţii. Ceaiul verde este recunoscut pentru efectele sale deosebite, însă ades sînt ignorate efectele secundare. Trebuie ştiut că în 250 de ml de ceai există între 15 şi 75 mg de cofeină, în funcţie de modul în care a fost preparat. Astfel, consumul ridicat poate genera probleme gastrointestinale, bătăi rapide şi neregulate ale inimii, precum şi vibraţii ale mușchilor. Efectele negative ale ceaiului verde pot apărea din cauza modului greşit de preparare. Apa nu trebuie să dea în clocot, pentru că ceaiul nu numai că va avea un gust neplăcut, dar poate provoca arsuri şi dureri de stomac. De asemenea, unele tipuri de ceai verde pot conţine o concentraţie mare de fluorură. În doze mari, aceasta va inhiba asimilarea calciului. Şi vitamina B poate fi absorbită cu dificultate. În plus, poate cauza deficienţă de fier în organism.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *