Minuni în ajun de Crăciun

Imagine simbol / Rtv.net

O femeie din satul Gherman, raionul Ungheni, a fost salvată din flăcările care au cuprins casa ei. Dar nu de pompieri, ci de poliţiştii de frontieră. Toate s-au întîmplat în dimineaţa zilei de 20 decembrie.
“Inspectam, dis-de-dimineaţă, fîşia de control a frontierei de stat din preajma satului Gherman. Era ora 5.10. La un moment dat, am observat flăcări ce cuprinseseră acoperişul unei sătence”, povesteşte Petru Panciuc, poliţist de frontieră.
Fără prea multe discuţii, au decis, împreună cu colegul său, Chiril Şincarenco, să meargă într-acolo. “Ne-am gîndit că, poate, ne descurcăm singuri şi nu mai deranjăm pompierii la o asemenea oră”, a remarcat dînsul.
Zis şi făcut.  Le-a trebuit însă mult să bată în uşa casei. Proprietara, o femeie ce locuieşte singură, dormea foarte strîns. Nici nu şi-a dat seama ce se întîmplă cu casa ei atunci cînd a deschis uşa. Nu i-a venit să creadă nici cînd cei doi poliţişti de frontieră i-au spus că arde acoperişul. În casă nu se simţea nici măcar miros de fum.
S-au ridicat în pod. Focul izbucnise de la coşul de sobă care se fisurase “Probabil, mocnea de mai mult timp, iar în acea dimineaţă au izbucnit şi flăcările”, s-a dat cu părerea Petru Panciuc.
N-au stat mult pe gînduri. Imediat au început a stinge focul. Au turnat atîta apă, încît a căzut şi o bucată de pod. În schimb, incendiul a fost stins, iar femeia – salvată.
“Pentru acordarea ajutorului în preajma frontierei, cei doi colegi ai noştri vor fi stimulţi”, a declarat, pentru “Expresul”, Isac Tarlapan, şeful Direcţiei regionale Ungheni a Poliţiei de Frontieră. Deocamdată, nu s-a decis sub ce formă.

Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *