Jurnalul din tren | Iadu-i pe pămînt… Partea I

Constantin UzdrișNu de puține ori, în timpul călătoriilor mele în tren, am avut parte de predici religioase, fie că au venit din partea martorilor lui Iehova, baptiștilor sau reprezentanţilor oricăror altor confesiuni religioase. Cel mai interesant lucru mi s-a părut faptul că acești oameni au explicații la tot felul de întrebări sau frămîntări ale oamenilor. Ei văd totul în alb sau negru.
Acum, am să vă povestesc despre o discuție purtată de o doamnă în vîrstă, care venea de la un spital din Chișinău, cu două doamne mult mai tinere. Femeia le spunea celor două că tumoarea care tocmai i-a fost extirpată nu este altceva decît o pedeapsă de la Cel de sus. “Ce vi se pare vouă, că așa, tam-nisam, mi-o ieşit boalfa asta? Nu…  Asta, pentru că am blestemat-o pe cumnata mea. Iaca, Dumnezeu mi-o dat peste cap – să știu să nu mai fac așa”, le tot explica femeia condrumețelor sale.
Tot de la ea am aflat că Domnul ne-a dat și criza economică, deoarece în Europa e “разврат” (dezmăţ) cu „goluboii și narcomanii” (homosexualii şi consumatorii de droguri). Cică, aceştia vor să invadeze şi țara noastră.
“Of, de-ar fi numai astea”, îi ţinu isonul una dintre femeile mai tinere, după care a adăugat: “Uitați-vă că, pe zi ce trece, e tot mai greu.
Nici nu vreau să mă gîndesc la ziua de mîine, că nu-i nimic bun”.
Cea de-a treia însă le-o tăie: “Ia lăsați, că nu e chiar așa. Cine îi pune pe conducători să nu se gîndească la noi? Că nu s-o coborît cineva din cer sau din iad și i-o pus să se sfădească între ei”.
“Ei, nu… Uitaţi-vă și voi cum se poartă ei. Uite Lupu – s-o dus de la Voronin aşa cum Lucifer s-o răsculat în Rai împotruva Domnului. O vrut să fie mai mare și mai tare! Sau Dodon… Şi Mișa cela care o fost lîngă el toţi anii iştea…”, sare, revoltată, femeia în etate. Nu se opreşte. Continuă: “Şi Filat cu Diacov, și alții… Cine dintre ei n-o trădat? Toți! Da trădarea îi a dracului, știut lucru”.
De la doamna respectivă aflu că “în Scriptură se spune că diavolul va ajunge să pună mîna pe Sfîntul Pristol” şi că, de fapt, acest lucru are deja loc. Vine şi cu argumentele sale: “Ia uitați-vă, că ei votează să iasă “goluboii” la parade, iar după asta merg să aducă Focul sfînt de la Ierusalim. Şi mai stau în biserică pe amvon… Ei, nu-i lucrarea celui rău?”.
Discuţia se întrerupe, căci doamnele mai tinere trebuie să coboare…
Este pentru prima dată cînd nu pot să adaug nimic.
Constantin Uzdriș


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *