Voluntariatul – un stil de viaţă pentru tot mai mulţi ungheneni

Raisa Ursan imediat după premiere
În fotografie: Raisa Ursan imediat după premiere

Raisa Ursan, profesoară la Gimnaziul „Ion Vatamanu” din Pîrliţa, Ungheni, a fost declarată ”Cel mai în etate voluntar al anului” în R.Moldova. Evenimentul s-a produs săptămîna trecută,  la Festivalul voluntarilor.
Nu-şi ascunde vîrsta. Spune sus și tare că are 63 de ani. „Voluntariat la vîrsta a treia” – anume  așa își autodefinește activitatea pe care o dedică totalmente comunității.
”M-am simțit onorată de distincție și de faptul că mi-a fost atît de înalt apreciată activitatea”, a declarat Raisa Ursan pentru „Expresul”. Dînsa a recunsocut că voluntariatul a devenit pentru ea un stil de viață, menționînd că tot timpul liber îl dedică lucrului educativ la gimnaziu, unde are doar jumătate de normă didactică.
Profesoara are două îndemnuri pentru cei care vor să-i urmeze exemplul: „Trăiește-ți viața în ritm activ!” și „Fă ca mine, fă mai bine decît mine!”.
Printre premianții ediției a zecea a Festivalului voluntarilor se numărăr şi două unghenence:  Marina Zamă, care a obținut premiul pentru cel mai activ voluntar al anului 2012, și Paula Cibotari – cîștigătoarea distincției ”Cel mai tînăr voluntar”. De notat că unghenenii sînt menţionaţi, practic, anual la Festivalul voluntarilor din R.Moldova.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *