Cinci moduri de a reda plantelor luciul natural

Cinci moduri de a reda plantelor luciul naturalLa fel ca toate suprafețele din casă, frunzele atrag praful. De asemenea plantele filtrează praful din aer cu ajutorul procesului lor de transpirație. Ștergerea  frecventă a prafului de pe frunze nu numai că le redă strălucirea, ci le și îmbunătățește transpirația și procesul de fotosinteză. Iată cîteva dintre cele mai indicate produse cu care poți șterge frunzele plantelor pentru a-și recăpăta luciul.
1. Mixtura de lapte
Este o metodă simplă și ușor de folosit. Tot ce trebuie să faci este să te asiguri că ai lapte și apă la îndemînă. Acestea se amestecă în doze egale, iar soluția rezultată se aplică pe frunzele plantei. Efectul este unul miraculos, plantele redobîndindu-și rapid luciul natural.
2. Apa și săpunul
O metodă care te ajută să le redai frunzelor strălucirea de altădată o găsești tot în gospodăria ta. Se ia un recipient în care se adaugă apă și săpun. Atenție! Ph-ul săpunului trebuie să fie neutru. În acest fel, vei fi sigur că planta nu va avea de suferit. În urma amestecării timp de cîteva minute a apei și săpunului rezultă o soluție cu care vei trata frunzele plantei. Soluția se aplică pe o cîrpă sau pe un șervețel. Un alt lucru de care trebuie să ții cont este felul în care ștergi planta. Amestecul va fi aplicat cu blîndețe pe frunze, evitîndu-se mișcările bruște și brutale.
3. Maioneza
S-a dovedit că tratarea frunzelor plantelor cu maioneză le redă acestora luciul natural. Procedura este la fel de simplă ca și exemplele anterioare. Cu ajutorul unui prosop de hîrtie, maioneza se distribuie uniform și cu grijă pe suprafața frunzelor, iar efectele se vor vedea în scurt timp. Pe lîngă faptul că își recapătă strălucirea, planta va atrage pe viitor mai puțin praf.
4. Cojile de banană
În peste 99% din cazuri aruncăm cojile de banană imediat după ce consumăm fructul. Puţini știu că aceste coji au anumite întrebuințări, inclusiv cea de a readuce strălucirea frunzelor plantelor. Se ia coaja de banană și se freacă, cu partea interioară, plantele care și-au pierdut luciul frunzelor. Uleiul natural conținut în coajă va lubrifia frunzele, care vor arăta impecabil. În plus, acesta va răspîndi prin casă o aromă îmbietoare. Se recomandă folosirea cojilor de banană cel puțin o dată pe săptămînă sau de cîte ori se observă că frunzele sînt triste și lipsite de viață.
5.Ceara din comerț
Nu putem trece cu vederea nici diferitele tipuri de ceară care se găsesc în comerț. Cu toate că această metodă la fel poate avea un rezultat impecabil asupra aspectului plantelor noastre de cameră, nu trebuie să uităm că ceara are rolul de a acoperi porii plantelor, iar acest lucru face imposibilă hidratarea frunzelor și schimbul de gaze.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *