Beneficiile consumului de orez

orez, ieftin, utilPe lîngă faptul că este o sursă rapidă de energie, orezul menţine nivelul zahărului din sînge sub control şi face minuni pentru frumuseţea şi supleţea pielii.
Acest aliment, bogat în substanţe aducătoare de beneficii pentru organism, nu este foarte costisitor. În plus, solicită foarte puţin timp de gătire.
Este bogat în carbohidraţi, reprezentînd o sursă bună de energie pentru organism şi ajută în buna funcţionare a creierului. Nu are colesterol, ceea ce înseamnă că persoanele care au nivelul de colesterol mult prea mare pot consuma orez fără nici o grijă. Nu conţine sodiu şi nici grăsimi nocive pentru organism. Consumat alături de fructe, legume şi carne, constituie un aliment de bază în orice dietă echilibrată. Şi, pentru că nu conţine sodium, poate fi consumat cu succes de către persoanele ce suferă de hipertensiune.
Orezul este o sursă puternică de carbohidraţi cu eliberare treptată, aşadar acţionează ca un combustibil pentru funcţionalitatea organelor. Aceste substanţe esenţiale asigură rezerva zilnică de energie şi o menţin pe tot parcursul zilei. Orezul brun poate fi întrodus în mesele zilnice ale diabeticilor, datorită efectului său tonic excelent.
Orezul este folosit ca adjuvant în prevenirea şi controlul mai multor boli şi afecţiuni. Conţinutul său generos de antioxidanţi protejează inima, previne apariţia sindromului Alzheimer (tulburări de memorie şi, în final, demenţă).
Orezul brun acţionează ca un scut împotriva formării celulelor canceroase la nivelul colonului, gîtului, glandei tiroide, pancreasului, rectului, stomacului, sînilor, ficatului, gurii şi uterului.
Dietele pe bază de orez sînt extrem de eficiente, deoarece înlătură senzaţia de foame, fără să îngraşe. Fibrele ajută la eliminarea apei din ţesuturi, graţie proprietăţilor diuretice, iar pofta de dulce este ţinută în frîu cu ajutorul carbohidraţilor de calitate.
Datorită reţetelor variate şi inventive, care presupun utilizarea orezului, consumul acestui aliment este foarte accesibil şi ajută să vă bucuraţi de toate beneficiile descries mai sus.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *