Superstiţii şi tradiţii pentru seara de Anul Nou. Pentru ca să vă meargă bine tot anul!

Sursa: reveriart.ro

Sursa: reveriart.ro

Ca să aveţi noroc, sănătate, fericire şi bani în noul an, trebuie să puneţi în practică mici trucuri şi superstiţii care vă vor ajuta să credeţi cu adevărat că veţi avea toate acestea.
Alungaţi spiritele rele
Tradiţia populară spune că spiritele rele se sperie de lumină şi de zgomotele puternice. De aceea, pe vremuri şi chiar în prezent, în unele locuri, se trosneşte din bici. Pot fi folosite petardele, pocnitorile şi artificiile.
Bani în buzunar
Numărătoarea inversă pentru noul an trebuie să vă prindă obligatoriu cu bani în buzunar. Astfel vă veţi bucura de cîştiguri şi bunăstare tot anul.
Mîncaţi peşte
O altă superstiţie spune că trebuie să mîncaţi peşte în noaptea de Revelion ca să vă puteţi strecura printre probleme şi obstacole în noul an. Aduce noroc să mîncaţi carne de porc. Trebuie evitate însă preparatele din carne de pui, pentru că risipesc norocul şi bunăstarea.
Fără datorii
Nu intraţi în noul an cu datorii, altfel veţi avea probleme cu banii tot anul. De asemenea, nu este bine să împrumutaţi bani în prima zi din an.
Noroc şi protecţie
Pe 1 ianuarie, tradiţia spune că prima persoană care vă intră în casă trebuie să fie un bărbat, ca să vă bucuraţi de protecţie şi noroc în anul care a început. Nu aruncaţi nimic din casă, pentru că vă aruncaţi norocul. Sub nici o formă să nu puneţi calendarul cu 2013 pe perete înainte de trecerea în noul an.
Purtaţi ceva nou şi ceva roşu
Noul simbolizează schimbarea şi prospeţimea. Roşul apără de spiritele şi privirile rele.
O dorinţă
Nu uitaţi să vă puneţi o dorinţă chiar la cumpăna dintre ani. Se spune că dorinţa pusă în noaptea dintre ani se împlineşte, cu condiţia să nu spuneţi nimănui ce vă doriţi.
Aprindeţi o lumînare
Pentru ca anul care vine să fie luminos, aprindeţi o lumînare sau o candelă în seara de Revelion şi lăsaţ-o aprinsă pînă dimineaţa.
Apropo
Revelion este un termen care vine din limba franceză, réveillon. La început, acest cuvînt era folosit pentru masa care avea loc în noaptea de Crăciun. Cu timpul, cuvîntul “revelion” a ajuns să fie folosit pentru orice masă luată noaptea tîrziu.
În dicţionarul de neologisme al paharnicului Constantin Stamati, apărut la Iasi, în 1851, prin “revelion” se înţelegea “cina după bal, mai ales la anul nou”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *