Ateliere de lucru cu tematici psihologice în incinta Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră Ungheni

colegiul national al politiei de frontieraÎn perioada 17-22 decembrie curent, în incinta Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră din oraşul Ungheni, s-au desfăşurat ateliere de lucru, unde au fost abordate tematicile psihologiei stresului ocupaţional şi abilităţilor manageriale.
Cursurile au fost organizate şi susţinute de către specialiştii-psihologi din cadrul Secţiilor management personal şi factori de decizie din Sectoarele şi Secţiile Direcţiilor regionale Ungheni şi Leova.
În cadrul orelor de curs, specialiştii-psihologi au generat discuţii atât pe subiecte teoretice cât şi practice, astfel fiind atins scopul de iniţiere a poliţiştilor de frontieră în crearea unui climat psihologic adecvat în subdiviziuni, în depăşirea stărilor şi situaţiilor cu caracter negativ. La fel, participanţii şi-au putut expune părerile în cazul pierderii interesului faţă de serviciu, conflictelor apărute în colectiv, şi totodată au identificat soluţii pentru eficientizarea comunicării, inclusiv motivarea în desfăşurarea activităţilor calitative şi elaborarea strategiilor de soluţionare a problemelor apărute.
De menţionat că trainingurile de acest gen reprezintă un pas important în sporirea rezistenţei persoanelor faţă de factorii stresanţi în activitatea de serviciu, conferind astfel un cadru favorabil pentru creşterea performanţelor profesionale. De asemenea, specialiştii-psihologi vor continua organizarea şi desfăşurarea acestor cursuri şi în celelalte subdiviziuni ale Departamentului Poliţiei de Frontieră.
Sursa: Poliția de frontieră a MAI al RM


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *