VIDEO | Urmările accidentului de la Morenii Noi: Cei care au rămas în viaţă se tem să mai călătorească cu microbuzul

victime accident Morenii Noi
Captură: Publika.md

Incearcă să uite calvarul prin care a trecut, dar retrăieşte acele clipe groaznice de fiecare dată când închide ochii. Sunt mărturiile unei supravieţuitoare a tragicului accident de la Morenii-Noi, Ungheni. Atunci, 13 persoane, inclusiv un copil care nu a ajuns sa se bucure de lumina zilei, şi-au pierdut viaţa.
Faptul că poate să-şi mângâie nepoţii este o minune, spune Olga Borsan. Pe 9 august, ei urmau să ajungă la Ungheni, pentru a vedea oicoană făcătoare de minuni. Femeia îşi aminteşte că înainte de producerea impactului a auzit un zgomot. Atunci şi-a dat seama că urmează clipe de coşmar.
„Am strigat să ne rugăm, deoarece ne prăbuşim. Unii care se aflau în faţă au fost aruncaţi peste parbriz, alţii au rămas blocaţi printre scaune. S-a format un rând de scaune şi un rând de corpuri umane. Aveam impresia că toţi au fost scuturaţi, iar, ulterior, autobuzul a revenit pe patru roţi”, îşi aduce aminte Olga Borsan.
Cei trei membri ai familiei Borsan au avut noroc. În urma accidentului, s-au ales cu traumatisme uşoare, dar rănile sufleteşti rămân, deocamdată, nevindecate.
„Celor care şi-au pierdut cunoştinţa le-a fost mai simplu, pentru că şi-au revenit la spital. Dar eu am văzut tot ce s-a întâmplat. Mi-a rămas în memorie absolult totul. Îmi amintesc foarte bine cine era în autobuz şi în ce era îmbrăcat. Mi-am mai revenit, dar închideam ochii şi revedeam acele momente. Tresăream. Aveam impresia că urmează să cad într-o prăpastie”, spune femeia.
Olga Borsan spune că îşi face griji pentru nepoţi, care au fost afectaţi. După cele trăite în acea zi tragică, călătoriile cu autobuzul sunt adevărate încercări pentru ei.
„Fără să vreau îmi vin diferite gânduri. Îmi imaginez cum s-a produs accidentul şi mi-e frică de faptul că se poate întâmpla din nou. Îmi este frică să merg cu autobuzul. Mai ales când se zdruncină, am impresia că se repetă accidentul”, mai spune Olga Borsan.
Publika.md aminteşte că, 13 oameni au murit, iar peste 40 au fost internaţi în spital, după ce autobuzul de pe cursa Morenii Noi – Ungheni, în care se aflau, a derapat într-un şanţ.

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *