VIDEO | Gazoductul Iași-Ungheni construit pînă la toamnă? Leancă: Aș fi dorit ca lucrurile să se miște mai repede

Iurie Leanca
Sursa: tribuna.md

“Acum se pare ca am reusit sa depasim faza de reflectii si studii si avem un grafic ceva mai precis. In luna februarie anul viitor va fi pusa piatra de temelie si speram ca in toamna anului viitor sa construim acest gazoduct”. Declaratia a fost facuta de ministrul de Externe, Iurie Leanca, in cadrul emisiunii In PROfunzime.

Totodata, ministrul de Externe s-a arata optimist in ceea ce tine acest gazoduct. “Sunt moderat optimist. Mi-as fi dorit ca lucrurile sa se fi miscat mai repede. Sa avem aici la Chisinau o abordare de ansamblu si una mai strategica”, a mentionat Leanca.
“Ministerul Economiei ar trebui sa aiba o abordare mai strategica in acest sens. Sper ca cu colegii de la Bucuresti si cei de la Comisia Europeana sa ajungem la o finalitate, deoarece lucrurile parca s-au pornit”, a conchis Iurie Lenaca.
Conducta de gaze Iasi-Ungheni, care va interconecta retelele de gaze ale Romaniei si Republicii Moldova, va presuspune costuri de 19,2 milioane euro si va putea transporta anual 1,5 miliarde metri cubi de gaze, echivalentul a circa 15% din productia anuala nationala.
Lucrarile de constructie sunt estimate sa dureze 17 luni, iar valoarea investitiei va putea fi actualizata in functie de evolutia preturilor.
Conducta Iasi-Ungheni va avea o lungime de 43,2 kilometri, din care 32,8 kilometri pe teritoriul Romaniei.
Investitia din partea Romaniei in acest proiect este de aproximativ 12 milioane de euro.


Sursa: protv.md / In Profunzime


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *