O mică grădină botanică la spitalul din Ungheni

O mică grădină botanică la spitalul din Ungheni
În fotografie: O alee a spitalului din Ungheni

Barbaris, hortenzii, scumpii, caprifoi, enuperi, molizi, trandafiri clasici și pitici… Şirul acestor plante ar putea fi continuat pînă la douăzeci și chiar mai mult. Toate vor putea fi admirate, la primăvară, pe teritoriul Spitalului raional Ungheni. Recent, acesta s-a transformat într-o adevărată mini-grădină botanică, grație unui proiect finanțat de Fondul Ecologic Național. Pentru realizarea acestuia, Fondul a alocat 300 mii de lei, iar spitalul – 75 mii.
Pe cărările sumbre de altădată au fost instalate bănci de odihnă și coșuri de gunoi. Iar terenurile din fața fiecărei secții au fost transformate în jardiniere mici, inundate cu tot felul de flori și tufari decorativi, care vor bucura ochii doctorilor, dar și ai pacienților. ”E foarte frumos aici, e de-o dragoste să ieși afară să iei o gură de aer curat”, s-a dat cu părerea Ecaterina Sinogaci din Ungheni, o bătrînică ce a venit să-și viziteze soțul internat în spital.
„Anume recunoștința oamenilor din jur ne dă puteri să lucrăm mai departe”, ne-a spus Maria Rotaru, directorul adjunct al Spitalului raional Ungheni. Pe de altă parte, dînsa s-a arătat dezamăgită după ce, în dimineața zilei de 8 noiembrie, chiar din fața spitalului a dispărut un molid spiraliform de cinci ani, proaspăt sădit, costul căruia atinge o mie de lei. ”E trist. Din păcate, cultura oamenilor noștri mai lasă mult de dorit”, a menţionat dînsa, după care a continuat: ”E nevoie de gard aici, căci paznicului îi vine greu să păzească un teritoriu atît de mare. Sperăm că,  în curînd, vom instala camere de luat vederi”.
Cei de la spital sînt optimiști și nu lasă mîinile în jos. ”Trebuie să gîndim pozitiv și numai atunci lucrurile vor evolua spre bine”, explică Maria Rotaru. La final, dînsa a accentuat că, în prezent, la spital se mai „coc” cîteva proiecte, care vor îmbunătăţi şi mai mult activitatea instituției.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *