Sortiment mare de legume pe piața din Ungheni

legume
Sursa: revistaciao.ro

Anul acesta, producatorii agricoli au noroc de o toamna lunga si calda. Legumicultorii comercializeaza un sortiment larg de legume. incepind de la ardei dulce si terminind cu vinete. Productia este de calitate inalta si mijlocie, ambalata in ladite de plastic si lamele, in saci de plasa. Pe piata se comercializeaza mai mult productie autohtona, numai o parte din rosii este de import.
Preturile legumelor sunt diferite in dependenta de calitate, aspect exterior, calibru. Pretul la ardeii dulci variaza de la 5,00 la 10,00 lei/kg in dependenta de calitate. Anul trecut,in perioada similara pretul la ardei varia de la 10,00 la 18,00 lei/kg si era mai mult de import. Pretul la cartofi este in diapazonul de 3,50 si 6,00 lei/kg, pe cind anul trecut – intre 2,50 si 4,00 lei/kg. La data de 15 noiembrie, pe pie’ele angro castravetii se comercializeaza cu 14,00-16,00 lei/kg, dar anul trecut ei nu au fost inregistrati pe piata la aceasta data. La fel nici gogosari nu au fost inregistrati pe piata, pe cind anul acesta ei se vind cu 12,00-15,00 lei/kg. De pe piata nu lipsesc nici morcovii, nici sfecla rosie. Vinetele se vind cu 8,00-9,00 lei/kg, insa anul trecut acest produs lipsea de pe piata. Anul trecut se vindeau mai multe rosii de import la un pret de 18,00-20,00 lei/kg. Acum majoritatea rosiilor expuse pe piata sunt de origine autohtona si se vind la un pret de 5,00-14,00 lei/kg. Varza se comercializeaza cu 3,50-5,00 lei/kg, iar anul trecut pretul era de 1,80-3,00 lei/kg.
Producatorii sunt multumiti de situatia data si spera, ca vinzarile din toamna acestui an cit de cit vor recupera cheltuielile efectuate pe parcursul anului, mai ales in lunile de seceta.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *