Un preşedinte de raion – cetăţean de onoare al satului său

Ilie Rău
În fotografie: Ilie Rău

După ani şi ani de muncă, actualul preşedinte al raionului Călăraşi, Ilie Rău, a fost declarat cetăţean de onoare al satului său de baştină, Sipoteni. Este o premieră absolută pentru localitate.
Titlul de „Cetăţean de onoare” a fost instituit oficial printr-o decizie a consiliului comunal din 25 septembrie curent.
Pe 4 noiembrie, de Hramul satului Sipoteni, într-o atmosferă festivă, Ilie Rău a fost declarat cetăţean de onoare – „pentru meritele aduse la dezvoltarea comunităţii”.
Fiind întrebat dacă acest titlu nu-l va obliga să privilegieze oarecum satul Sipoteni, preşedintele raionului a răspuns scurt:
„Totdeauna am avut aceeaşi atitudine faţă de toate localităţile raionului şi m-am străduit să le ajut în mod egal”. Referindu-se la satul său de baştină, dînsul a spus că acesta este o părticică din sufletul său şi aşa va rămîne mereu.
Ilie Rău a recunoscut că acest titlu a fost pentru el o surpriză şi, chiar dacă a construit multe obiective în sat pe vremea cînd activa într-o organizaţie de construcţii, nu prea îi place să fie lăudat şi aplaudat la scenă deschisă.
De notat că Ilie Rău este deja la al doilea mandat de preşedinte al raionului Călăraşi. Pînă la ora actuală, nu are nici o distincţie înaltă de stat.
Tudor Josanu, Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *