Premii după premii, an de an

Tudor Bileţchi
În fotografie: Tudor Bileţchi

La cei 13 ani ai săi, Tudor Bileţchi din oraşul Corneşti, raionul Ungheni a reuşit să adune peste 60 de diplome. Majoritatea dintre ele – pentru performanţele sale vocale. Vocea sa a atras deja atenţia unor specialişti de marcă din R.Moldova.
În ultima lună, băiatul a mai obţinut cîteva premii importante.  Participînd la Concursul de  muzică uşoară „Constelaţia necunoscută” de la Vaslui, România, Tudor a obţinut locul III şi două premii speciale, unul dintre care constă într-o invitaţie la un festival prestigios din Bîrlad, România, care va avea loc în luna martie 2013 – „Ghiocelul de argint”. Nu va mai trebui să treacă nici o preselecţie. Apoi, a luat premiul I la concursul „Peştişorul de Aur”, organizat la Ungheni. A urmat un concurs naţional de doine, desfăşurat la Chişinău. Vocea sa a fost remarcată de însuşi compozitorul Constantin Rusnac, care l-a sfătuit să persevereze. Doar faptul că a ales o doină mai puţin potrivită pentru acest concurs nu i-a permis să obţină un premiu.
Tot în această perioadă, Tudor Bileţchi a devenit laureat al Festivalului naţional al cîntecului folcloric pentru copii.
Premiul cel mai important însă a venit de la Festivalul de muzică populară „Tamara Cebanu”, unde s-a clasat pe locul I. Acum se pregăteşte pentru Gala laureaţilor acestui concurs, care va avea loc pe 22 noiembrie. Atunci va fi acompaniat de celebra orchestră de muzică populară „Folclor” în frunte cu dirijorul Petre Neamţu.
Tudor exte discipolul mamei sale, Ina Bileţchi, conducătoarea formaţiei folclorice „Codrenii” din Corneşti. În plus, este premiant şi la învăţătură, numărîndu-se printre cei mai buni elevi ai Liceului „Dimitrie Cantemir” din aceeaşi localitate.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *