A transformat tonele de metal ridicate la antrenamente în… grame de aur

Igor Bour
În fotografie: Campionul la el acasă, la Nisporeni

Igor Bour, discipolul antrenorului Grigore Braşoveanu din Nisporeni, a reuşit să cîştige toate cele trei titluri mondiale puse în joc la Campionatul mondial universitar la haltere, ce a avut loc, în perioada 4-10 noiembrie 2012, la Eilait, Israel. Campionul a concurat la categoria de greutate 56 de kilograme.
Atletul nisporerean, maestru în sport de clasă internaţională, dublu campion european, Igor Bour,  a luptat exemplar. Deşi proba „smuls” este punctul său nevralgic, de data aceasta, i-a depăşit pe toţi, fixînd haltera de 117 kg deasupra capului.
Spectaculos a evoluat sportivul şi la proba „aruncat”, înregistrînd rezultatul de 141 kg. Acumulînd, după cele două probe, suma de 258 kg, el s-a situat pe locul I, la 12 kg diferenţă de cel ce a urcat pe treapta a doua a podiumului.
Neobositul antrenor Grigore Braşoveanu ne-a relatat că a fost sigur în succesul lui Igor. „Are un adevărat caracter de luptător. Se aruncă neînfricat în luptă ca taurul din arenă, porneşte ca un leu dezlănţuit în lupta cu metalul”, a explicat dînsul.
Pentru ca să ajungă la performanţele pe care le-a obţinut, Igor Bour, potrivit antrenorului său, ridică la fiecare antrenament cîte 30-35 tone de metal. Numai aşa poate să-l transforme în cîteva grame de aur. Igor  munceşte enorm, zilnic, într-o jertfire soră cu fanatismul, mereu cu gîndul să atingă, mort-copt, baremul necesar pentru a participa la următoarele Jocuri Olimpice.
De notat că, datorită muncii titanice depuse de antrenorul emerit al R. Moldova, Grigore Braşoveanu, în ultimele trei luni ale acestui an Nisporeniul, dar şi R.Moldova, s-a ales cu un campion european – Marcel Guidea (categoria 94 kg) şi doi campioni  mondiali – Marcel Guidea şi Igor Bour.
Următoarea probă de foc va avea loc în perioada 29 noiembrie-10 decembrie, cînd se va desfăşura Campionatul European pentru tineret, la care vor participa halterofilii nisporeneni: Ion Ţerna (62 kg), Ecaterina Tretiacova (63 kg) şi Marcel Guidea (94 kg). Sînmt mari speranţe că ei vor reveni cu noi medalii acasă.
În acest an, halterofilii nisporeneni, antrenaţi de Grigore Braşoveanu au obţinut 9 medalii la campionatele europene şi cele mondiale.
Grigore Drăgan 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *