Un minor din Ungheni suspectat că ar fi comis cel putin trei furturi din locuințe

Sursa: politik.md

Doi tineri, dintre care un minor, sunt bănuiţi că ar fi comis cel puţin trei furturi din locuinţe în trei zile. Potrivit CGP, pe parcursul lunii octombrie curent, poliția municipală a fost sesizată despre spargerea a trei locuinţe din satul Grătieşti, mun. Chişinău, de unde s-au furat bani şi diverse bunuri materiale.
Infracţiunile au fost săvîrşite pe parcursul a trei zile prin deteriorarea geamurilor, în prima jumătate a zilei când stăpânii lipseau. Astfel, din case dispăreau bijuteriile din aur, aparataj foto-video, calculatoare, telefoane mobile şi bani, suma pagubei fiind estimată la 42.000 lei.
Suspectul, originar din raionul Ungheni, a fost și s-a dovedit a fi un minor de 16 ani, anterior judecat tot pentru furturi. În prezent, el se află sub supravegherea organelor de drept, care îşi recunoaşte vinovăţia.
Forţele de ordine au mai identificat încă un tânăr în vârstă de 26 ani, originar din raionul Orhei, care este suspectat de complicitate, fiind cercetat în stare de libertate. Totodată, s-a stabilit că tinerii ar fi pătruns într-o locuinţă din s. Hulboaca unde au dat de un minor în vârstă de 11 ani, ameninţându-l cu răfuială fizică, au sustras tehnică audio video în valoare de circa 13 500 lei.
Fiind desfăşurate percheziţii autorizate la domiciliul principalului figurant, poliţia a ridicat un calculator de masă şi câteva accesorii, celelalte bunuri urmează a fi depistate la cumpărători.
Pe acest caz au fost intentate două cauze penale pentru furt şi jaf. Dacă vinovăţia tinerilor va fi demonstrată, ei riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 6 ani cu (sau fără) amendă în mărime de la 10.000 până la 20.000 lei.
Sursa: politik.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *