Prețuri stabile la cartofi

ieftin, util, cartofOferta de cartofi pe piața din Ungheni ultimile luni s-a stabilizat. Comercializează producători de cartofi din nordul republicii Briceni, Drochia, Edineț și intermediarii. Cartofii sunt aduți în mare majoritate de la bazele angro din Chișinău și din România. Cartofii sunt calitativi, calibrați și ambalați în saci de plasă de diferite dimensiuni. Soiurile des întîlnite pe piață sunt Derize, Condor, Irga, Romano. Cererea pentru cartofi este medie.
Prețul de comercializare la cartofi s-a stabilizat. Pe piața din Ungheni, în ultima perioadă, prețul mediu de comercializare a cartofilor este de 4,50 lei/kg – cu 50% mai mare ca în aceiași perioadă a anului precedent. Aceiași situație a fost înregistrată și pe celelalte piețe monitorizate din republica: la Chișinău prețul este de 4,00 lei/kg (+90% față de anul trecut); la Bălți – 3,60 lei/kg (+80%); Edineț – 3,50 lei/kg (+75%); Cahul – 3,50 lei/kg (+25%). (Detalii : www.agravista.md)
Pe piețele din Ucraina (Lvov și Copani) prețul la cartofi se menține la un nivel stabil – 0,85-0,9 UAH/kg și sunt cu 12% mai mici ca în aceiași perioadă a anului precedent. În Polonia (Bronishe) cartofii se vînd cu 0,09 EUR/kg echivalent cu 1,41 lei/kg.
Operatorii de piață susțin, ca prețurile nu vor suferi mari schimbări în urmatoarea perioadă, deoarece recolta de cartofi din anul curent este destul de mare.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *