Cum arată o zi din viaţa spitalului din Ungheni?

spitalul raional, ungheni“De dimineaţă, a fost internat un copilaş de trei ani, care fusese bătut cu capul de pereţi de concubinul mamei sale. Era într-o stare extrem de gravă. După ce i-am acordat ajutorul necesar, l-am expediat la Chişinău, pentru investigaţii suplimentare.
Anterior, noaptea, doi copilaşi din Năpădeni, unul de un an şi jumătate, altul – de şapte luni, au fost aduşi la spital cu arsuri serioase. Pătucul, fiind lîngă sobă, a luat foc, în timp ce mama lor ieşise după apă. Cel mai mare nu a mai putut fi salvat, din păcate.  Aseară, în drum spre Hîrceşti, a avut loc un accident rutier, în care au fost traumatizate două fetiţe în vîrstă de şapte şi, respectiv, 14 ani. Toată noaptea s-au chinuit, pe frig, în întuneric, cu dureri mari, iar mama nici măcar nu s-a interesat unde-s. Dimineaţa a dat peste ele un trecător. Au ajuns la spital într-o stare groaznică.
Iar medicii, de fiecare dată, fac tot ce le stă în puteri să salveze viaţa oamenilor. Nimeni însă nu vine să vadă cum muncesc ei.
Pe toţi îi interesează doar senzaţiile şi poate să găsească ceva rău. Îmi amintesc de accidentul de la Morenii Noi. Au fost aduşi la spital 40 de răniţi! Era groaznic. Am rechemat din concediu doctorii, surorile medicale. S-a operat nopţi întregi. Toţi erau epuizaţi la maxim. Ei şi? Nimeni nu m-a întrebat cum se simt aceşti doctori care nu închiseseră un ochi aproape 48 de ore. E trist.  Iar eu sînt neputincioasă. Cum să aperi doctorii, dacă pe nimeni nu-i interesează soarta lor?”.
Declaraţiile respective îi aparţin Lidiei Crăciun, directoarea Spitalului raional din Ungheni, care a acordat un interviu “Expresului” pe 13 noiembrie curent.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *