Anatol Arhire revine în Parlament

arhire 5 iunie alegeri Ungheni Partidul LiberalAnatol Arhire, liderul organizaţiei teritoriale Ungheni a Partidului Liberal, vicepreşedinte al raionului Ungheni, revine în Parlament, după o pauză de doi ani.
În vîrstă de 56 de ani, Anatol Arhire are toate şansele să devină pentru a treia oară deputat. Prima dată a fost ales la 5 aprilie 2009, fiind al şasele pe listele PL. Nu a reuşit să se bucure prea mult de noua sa funcţie, căci în scurt timp au fost anunţate alegeri parlamentare anticipate. La 29 iulie 2009, devine pentru a doua oară deputat, păstrîndu-şi locul şase în listele PL. Nici de data aceasta mandatul său de deputat nu a durat prea mult – doar un an, căci din nou au fost declarate alegeri parlamentare anticipate. A treia oară, Anatol Arhire a fost plasat în listele PL al 17-lea. A trebuit să treacă doi ani, ca să poată reveni în Parlament, după ce colegul său de partid, Valeriu Nemerenco şi-a dat demisia „în legătură cu incompatibilitatea funcţiei de pretor al sectorului Buiucani şi cea de deputat”.
În pauzele dintre activitatea în parlament, Anatol Arhire a deţinut funcţia de vicepreşedinte al raionului Ungheni. Deşi a fost întotdeauna resposnabil de sectorul agrar, s-a remarcat prin lupta pe care a dus-o pentru scoaterea sîrmei ghimpate de pe Prut.
Iată CV-ul lui Anatol Arhire, plasat pe pagina web a Parlamentului

Deputat, fracţiunea PL
Născut la 20 iulie 1956 în municipiul Ungheni

Studii:
1977-1982: Universitatea Agrară din Chişinău, specialitatea– inginer hidrotehnician

Activitate profesională:
Iulie 2007 – aprilie 2009: vicepreşedinte al raionului Ungheni, responsabil pentru domeniul agriculturii, infrastructurii, funciar şi cadastru.
Din 5 aprilie 2009 – deputat în Parlamentul Republiciii Moldova, membru al Comisiei agricultură şi industria alimentară.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *