Şcoala tinerilor bloggeri

Unghenenii la Şcoala tinerilor bloggeri.
În fotografie: Unghenenii la Şcoala tinerilor bloggeri.

Au învăţat să îmbine utilul cu plăcutul, să îmbrace aspecte teoretice rigide în bucuria de a deveni creatori, oameni liberi, să-şi exprime părerile şi să simtă că opinia lor poate face diferenţa, au învăţat  să exploreze spaţiul virtual ca nişte adevăraţi descoperitori. Este vorba de cinci tineri cu vîrsta cuprinsă între 12 şi 18 ani din Ungheni, care au participat, la finele săptămînii trecute, la Şcoala tinerilor bloggeri, organizată la Chişinău de către Centrul Media pentru Tineri în parteneriat cu UNICEF.
În prima zi de training, participanţii au fost iniţiaţi în noţiuni  introductive ale blogging-ului, aflînd răspunsuri la întrebări precum: Ce este un blog? La ce ne ajută un blog? Cum se creează un blog? Aspectele teoretice au fost însoţite de exemplificări practice, prezentate de către bloggerii Igor Guzun şi Simion Ciochină, pe care tinerii au avut norocul să-i cunoască personal.
În a doua zi a trainingului, participanţii au fost puşi la treabă. Fiecare şi-a creat propriul blog. Mai mult decît atît, ei au postat pe blog şi primele lor gînduri, în funcţie de ariile de interes şi talentul de scriitor. Impresiile şi bucuria tinerilor au fost de nedescris, deoarece evenimentul le-a permis să facă primul pas în lumea virtuală în calitate de autori şi proprietari de content.
Valeria Bolocan, elevă a Liceului “Vasile Alecsandri” din Ungheni: “Aceste două zile mi-au fost benefice, deoarece am aflat o mulţime de lucruri noi şi am intrat în aşa-zisa lume a blogging-ului. Am devenit curioasă, de aceea vreau să descopăr în detalii această lume. A fost o experienţă de-a dreptul minunată şi sper să nu fie ultima”.
Şi ceilalţi ungheneni au plecat acasă cu noi cunoştinţe, abilităţi şi impresii frumoase. Aceştia, la rîndul lor, vor împărtăşi experienţa de a crea şi a dezvolta un blog personal cu semenii lor.
Astfel de evenimentele precum a fost Şcoala tinerilor bloggeri îşi dovedesc utilitatea în contextul dezvoltării vertiginoase a spaţiului online şi a comunicării prin intermediul Social Media.
Secolul XXI este secolul comunicării, al interacţiunilor sociale prin canale neformale, de aceea a avea un blog devine o necesitate imperioasă pentru un tînăr activ. Acesta este mesajul şi lecţia esenţială pe care participanţii au învăţat-o la Şcoala tinerilor bloggeri.
Lucrurile bune nu se opresc aici. Protagoniştii proiectului vor participa lunar la traininguri în domeniul blogging-ului, unde vor avea posibilitatea de a face cunoştinţă cu diferiţi bloggeri, de a afla tehnici de promovare a blogului şi alte „secrete” din lumea online.
Dumitriţa Gurău,
coordonator cursuri de formare profesională CRRT Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *