3 decembrie – ziua persoanelor cu dizabilități

Sursa: infocurteadearges.ro

În fiecare an, comunitatea internaţională consemnează, la 3 decembrie, Ziua Internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, în semn de solidaritate cu ele.
Scopul acestei zile este de a-i face pe oameni să conştientizeze care este cu adevărat situaţia persoanelor cu dizabilități şi de a propaga principiul de egalitate. Persoanele cu dizabilităţi au nevoie nu doar de compasiune, ci şi de solidaritate, sprijin, dragoste şi respect.
În această perioadă, avem un bun prilej de a medita asupra situaţiei semenilor noştri care, din cauza unor probleme de sănătate, nu se pot bucura de aceleaşi posibilităţi şi oportunităţi. Nu trebuie să uităm că respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor cu dizabilităţi se realizează prin atitudinea şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi.
Astfel, în scopul consemnării Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, au fost organizate şi desfăşurate mai multe acţiuni prin implicarea autorităţilor publice locale,  asociaţiilor obşteşti şi agenţilor economici.
Recent,  organizația primară a Societății orbilor din Ungheni a sărbătorit aniversarea a 45-a de la fondare. Cu acest prilej, Primăria Ungheni a oferit o masă de binefacere în sumă de 1400 lei.
Primăria Ungheni își exprimă recunoştinţa și transmite sincere mulțumiri agenţilor economici care au oferit colete cu produse alimentare pentru 30 persoane cu dizabilităţi.  Să ne străduim în permanenţă ca semenii noştri să se simtă mai puţin izolaţi, să se simtă membri cu drepturi depline ai societăţii noastre.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *