A adus noi idei din Ucraina, pe care doreşte să le implementeze la Ungheni

Palatul de Cultura UngheniPalatul de cultură din Ungheni a devenit, recent, parte componentă a unei reţele de cooperare culturală în ţările Europei de Est. Acest lucru a fost posibil, după ce Aliona Leşanu, directoarea instituţiei respecitve, a luat parte, în perioada 3-7 noiembrie, la atelierul „Connected by the border” (Uniţi prin frontiere), desfăşurat la Lvov, Ucraina.
„Atelierul a fost o modalitate bună de a reuni oamenii din cultură, pentru a discuta despre problemele comune, pentru a se cunoaşte şi a-şi defini necesităţile comune, pentru a stabili care sînt posibilităţile implementării unor proiecte culturale comune”, a declarat, la întoarcere acasă, Aliona Leşanu. Dînsa s-a arătat satisfăcută de vizita făcută la Lvov, menţionînd că deja a preluat de acolo cîteva idei pe care speră să le implementeze la Palatul de cultură din Ungheni cît mai curînd.
„La Lvov m-am convins încă o dată că nu-i neapărat să fie vreo sărbătoare ca oamenii de cultură să iasă în stradă şi să prezinte un concert. Nu trebuie căutat un prilej special ca un trompetist sau un saxofonist să distreze trecătorii pe înserat”, a subliniat Aliona Leşanu, după care a continuat: „Mi-aşi dori foarte mult să organizăm asemenea concerte în aer liber şi la Ungheni, mai ales că ne vrem să fim un oraş turistic”. Pentru ca un astfel de proiect să aibă sorţi de izbîndă, este nevoie, crede Aliona Leşanu, „să educăm un public care ar aprecia oamenii de cultură şi munca lor, chiar dacă o fac în stradă”.
Directoarea Palatului de cultură din Ungheni şi-a exprimat încrederea că discuţiile purtate la Lvov cu colegii de breaslă din alte ţări vor avea neapărat continuitate, mai ales că a fost fondată şi o reţea de cooperare culturală.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *