Prima filă a istoriei Poliției de Frontieră din Moldova a fost scrisă la Ungheni

Prima filă a istoriei Poliției de Frontieră din Moldova a fost scrisă la UngheniZiua de 15 noiembrie a fost una istorică pentru Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni. După ce, în vară, instituția s-a despărțit de vechiul său nume – Colegiul de Grăniceri, iată că a sosit ziua cînd primii „boboci” – 44 de tineri, băieți și fete, viitori polițiști de frontieră – au jurat credință Patriei.
Vădit emoționați, aceștia nici nu au conștientizat că au scris, în acea zi, prima filă a istoriei unei noi instituții, dar și a unei noi structuri în Republica Moldova. În schimb, reprezentanţii administraţiei publice locale au accentuat, în repetate rînduri, în alocuțiunile lor, despre importanța evenimentului pe care-l trăiesc primii elevii ai Colegiul Național al Poliției de Frontieră. „Participăm, astăzi, la un moment istoric pentru constituirea statalității Republicii Moldova”, a punctat Tudor Rădeanu, vicepreședintele raionului Ungheni.
Solemnitatea de depunere a jurămîntului militar a fost onorată și de prezența șefului Departamentului Poliției de Frontieră, Dorin Purice, care s-a adresat tinerilor cu următorul îndemn: „Gîndiți-vă de multe ori la acel conținut al jurămîntului, care este foarte scurt, dar care conține foarte mult sens. Să fiți credincioși patriei, să aveți grijă de imaginea serviciului și a voastră, căci anume voi veți fi primii care veți spune ”Bună ziua” cetăţenilor străini ce ne vizitează republica. Voi veți deveni cartea noastră de vizită”.
Dînsul s-a referit şi la reforma din domeniu, menţionînd că aceasta va contribui, incontestabil, la îmbunătăţirea activităţii poliţiei de frontieră.
Ziua de 15 noiembrie a fost încărcată de emoții și pentru părinții celor 44 de „bobocei”, dar, mai ales, pentru mamele fetelor care au ales să devină polițiste de frontieră. „Lacrimile mele sînt de bucurie”, a mărturisit una dintre mamele prezente la ceremonie, Angela Mîță, accentuînd că, deşi e o profesie grea,  şi-a încurajat fiica, fiind mereu alături de ea.
Colegiul Național al Poliției de Frontieră din Ungheni este unica instituţie de acest gen din Republica Moldova.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *