Toamna proiectelor la Ungheni | Liceul Teoretic Costuleni va avea propriul cinematograf

Grupul de initiativă “Entuziaştii”
În fotografie: Grupul de initiativă “Entuziaştii”

În aceste zile, grupul de iniţiativă “Entuziaştii”,  elevi în clasa a XII-a la Liceul din Costuleni, raionul Ungheni, participă la implementarea proiectului “Minicinema”, finanţat de Fundaţia Comunitară Ungheni.
Datorită acestuia, va fi amenajată o sală de cinema, unde va fi instalat echipamentul necesar: proiector, ecran, scaune. Astfel, vor fi îmbunătăţite condiţiile de desfăşurare a activităţilor extraşcolare în liceu.
De notat că acest proiect are ca obiectiv şi implicarea tinerilor în activităţile de voluntariat. Pe lîngă experienţa unică pe care o vor trăi, tinerii vor învăţa să soluţioneze şi problemele care apar în cale, mobilizîndu-se rapid şi eficient. Chiar recent, au organizat un tîrg şcolar, care a adus în puşculiţa grupului de iniţiativă aproape 500 lei, bani ce vor fi utilizaţi ulterior la buna desfăşurare a activităţilor prevăzute de proiect.
Acum, elevii din liceu aşteaptă cu nerăbdare deschiderea sălii de cinema, eveniment care, cu siguranţă, nu se va lăsa mult aşteptat. Primul film care va fi fi porpus spre vizionare va fi legenda satului  Costuleni”.
Tot în sala de cinema vor fi organizate, în perioada decembrie – ianuarie, două concursuri: “Cea mai bună prezentare Power Point” şi “Cel mai captivant film documentar”.
Mulţumim Fundaţiei Comunitare Ungheni, oamenilor cu suflet mare, care au fost şi sînt alături de noi, celor care ne-au oferit ajutor material atunci cînd am avut nevoie de el. Sîntem recunoscători părinţilor, elevilor, profesorilor care au fost receptivi şi au contribuit la elaborarea şi implementarea proiectului. Ca rezultat, în curînd vom putea spune: “Vizionare plăcută!”.
Tatiana Popov,
coordonator proiect 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *