La Nisporeni s-a iscat o bătaie aprigă… între luptători

Turneului republican la lupte libere de la Nisporeni.  275 de luptători, cu vîrsta cuprinsă între 9 şi 20  de ani, veniţi din toate colţurile republicii, au participat, sîmbăta trecută, la ediţia a II-a a Turneului republican la lupte libere de la Nisporeni.
Turneul a fost salutat de către oficialităţi raionale şi orăşeneşti Nisporeni, de către oficiali ai  Federației republicane de lupte libere, dar şi de către dublul campion european și vicecampionul lumii la lupte libere, Ghenadie Tulbea. Un mesaj de salut a transmis şi vicecampionul european de tineret, Anatol Guidea, originar din Vărzărești, care în ziua respectivă a evoluat la o competiție de prestigiu din Germania.
Noianuri de bucurie, de tristețe, de deznădejde , izbucniri nervoase în tabăra antrenorilor – de toate au fost în acea zi. “Pune-i piedică!”, “Fă-i centura!”, “Treci în spate!”, “Nu-i da picorul!”, “Ține-te!”, “Fă-i morișca!”, “Retrage mîna!”, au tot îndemnat cei de pe margine.
Luptătorii nisporeneni, 31 la număr, au demonstrat că sînt sportivi dîrji, cu caracter, că au voință  de a învinge. Nu întîmplător, în clasamentul pe echipe, Nisporeniul a ocupat locul I, fiind urmat de Şcoala republicană specializată a rezervelor olimpice şi Congaz, raionul Comrat.
La individual, 9 sportivi nisporeneni s-au clasat pe locul I, unul – pe locul II, iar doi – pe locul III. La categoria de greutate 26 kg a fost invincibil Alin Ciorici. Un prilej de adevărată mîndrie au fost şi ceilalți luptători campioni nisporeneni: Mihai Ursu (29 kg), Ion Savițchi (32 kg) , Marcel Fetcu (29 kg), Serghei Pascal (32 kg), Dumitru Strah (35 kg), Ion Drucinschi (60 kg), Marina Ulinici (49 kg) și Ecaterina Robu (53kg). Pe locul II s-a clasat Daniel Caragia (57 kg). Dacă nu s-ar fi traumat, ar fi putut obţine şi locul I. Locul III i-a revenit lui Daniel Savițchi (35 kg) și, respectiv, Gheorghe  Robu (42 kg).
Medalia “Pentru dorința de a ainvinge” a intrat în posesia luptătorului din Străşeni, Ion Șoiliță. Medalia pentru cea mai bună tehnică a ajuns la Ion Savițchi (Nisporeni), iar medalia “Simpatia publicului” –  la Alin Ciorici (Nisporeni).
Turneul republican de lupte libere de la Nisporeni a demonstrat încă o dată că luptătorii nisporeneni sînt în ascensiune, arătînd unei republici întregi că fraţii Grigore și Vasile Ciorici sînt antrenori de mare valoare, că știu să pregătească sportivi de elită, capabili să se impună în cele mai importante competitii.
La final, cei doi antrenori au venit cu propunerea ca, pe viitor, acest turneu să aibă un statut internaţional.
De notat că turneul respectiv n-ar fi fost posibil fără susținerea Consiliului raional, Primăriei Niporeni, Școlii de Sport şi profesorilor antrenori, fraților Grigore și Vasile Ciorici. Confruntările luptătorilor au fost urmărite cu cea mai mare atenție de către primarul orașului Nisporeni, Ion Gangan, și președintele raionului, Vasile Bîtca.
Grigore Drăgan


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *