Teoria „uscată” va fi înlocuită cu o practică „sănătoasă”

Grupul de iniţiativă prezintă proiectul colegilor lor.
În fotografie: Grupul de iniţiativă prezintă proiectul colegilor lor.

Elevii de la Liceul „Vasile Alecsandri” din Ungheni s-au săturat să studieze doar teorie „uscată” la lecțiile de educație tehnologică. În timp ce fetele deprind măiestria împletitului, croșetatului, avînd parte de tot felul de ocupații interesante, băieții rămîn în urmă la partea practică din cauza dotării proaste a sălii de curs. În mai puțin de două luni însă, băieții au toate şansele să fie deja invidiaţi de colegele lor.
Grație proiectului „Arta în mîinile copiilor”, elaborat de Grupul de inițiativă „Renașterea”, format din cinci elevi din clasa a noua, sala pentru educația tehnologică va prinde viață, căci va fi utiliată cu setul necesar de unelte pentru prelucrarea lemnului.
Despre succesul Grupului de inițiativă „Renașterea”, ghidat de Elena Usatîi, profesoară de educația tehnologică, a fost anunțat oficial profesorilor și elevilor pe 19 octombrie, în cadrul ședinței de lansare a proiectului.
„Ne bucurăm mult că am avut sorți de izbîndă. Sper să reușim să demonstrăm că și băieții pot confecționa lucruri frumoase la educația tehnologică”, a remarcat, în debutul activității, Elena Usatîi. Deși este proaspăt venită la liceu, dînsa a reușit deja să îndrăgească copiii de aici și să-i ajute la scrierea proiectului respectiv. „Elevii de azi sînt bărbații de mîine și ei trebuie să cunoască ce înseamnă o rindea sau ferestrău de traforaj”, a subliniat profesoara.
Pe parcursul a două luni, exact cît va dura implementarea proiectului, membrii grupului de inițiativă și-au propus să procure uneltele necesare, dar și să desfășoare un șir de activități practice. Punctul final al proiectului va fi pus în pragul sărbătorilor de iarnă, cu o expoziție de obiecte din lemn, dedicată tradițiilor și obiceiurilor de iarnă.
La final, Lidia Covali, directoarea Liceului „Vasile Alecsandri”, și-a exprimat încrederea că faptele frumoase ale membrilor Grupului de inițiativă vor fi molipsitoare pentru ceilalți elevi.
De notat că şi acest proiect este finanţat de Fundaţia Comunitară Ungheni, care a oferit suma de 4300 de lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *