Mereu la datorie, poliţia rutieră din Nisporeni

politia rutieraExcesul de viteză, neacordarea priorității pietonilor, depășirile neregulamentare, conducerea automobilului în stare de ebrietate – acestea sînt motivele principale ale accidentelor rutiere, care au avut loc pe arterele de circulație ale raionului Nisporeni în anul curent.
La această concluzie a ajuns şi Sergiu Robu, șeful Secției Poliție Rutieră a Comisariatului de poliție Nisporeni, după ce a efectuat bilanțul activității efectivului de agenți rutieri pe perioada primelor nouă luni ale anului curent.
Astfel, potrivit unei note informative a Secției poliție Rutieră Nisporeni, în perioada de referință s-au înregistrat 14 accidente, în urma cărora au decedat 4 persoane și alte 13 au fost traumatizate. Cei mai disciplinați în trafic au fost copiii. În anul curent, din vina lor, nu s-a produs nici un  accident. Şi asta, spun agenţii de circulaţie, se datorează lucrului de profilaxie și informare inițiat în școli.
În aceeași notă informativă, se arată negru pe alb că unii conducători auto sînt nedisciplinați și nu respectă buchia legii. Drept argument sînt aduse următoarele cifre: în perioada ianuarie-septembrie 2012, polițiștii au aplicat 1636 de amenzi, valoarea totală a acestora ajungînd la 451830 de lei; 17 conducători auto au fost privați de dreptul de a conduce unitățile de transport.
Au fost sancționaţi şi șase administratori ai drumurilor din teritoriu – pentru întreținerea nesatisfăcătoare a unor sectoare de drum și a obiectelor rutiere amplasate pe acestea.
Nici ieșirea transportului public la rută nu a fost trecut cu vederea. În nouă luni, au fost efectuate 24 de controale ale parcurilor auto, fiind sancționați 284 de conducători auto. A fost interzisă exploatarea a 49 de unități de transport public, din cauza unor defecţiuni depistate.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *