Delegaţia UE a inaugurat un centru de informare la Ungheni

Liceul „Vasile Alecsandri” din UngheniUn nou centru de informare al Uniunii Europene a fost deschis la Ungheni în incinta Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”, transmite Info-Prim Neo. Potrivit unui comunicat de presă al Delegaţiei UE la Chişinău, centrul are scopul de a oferi cetăţenilor din vestul Moldovei acces liber şi gratuit la informaţii despre Uniunea Europeană.
Centrul oferă publicului interesat informaţii şi literatură de specialitate, despre programele şi instrumentele UE dedicate ţărilor care fac parte din Politica Europeană de Vecinătate, inclusiv Republica Moldova, legislaţia UE, regulile de afaceri şi informaţii din cultură.
În Republica Moldova au fost înfiinţate, din 2007 până acum, opt centre de informare ale Uniunii Europene la Bălţi, Cahul, Comrat, Soroca şi Ungheni. În capitală există 3 astfel de centre. Reţeaua primeşte gratuit literatură de specialitate de la Biroul de Publicaţii al Uniunii Europene, cu sediul la Luxemburg.
Cei care doresc să se informeze pe larg despre Uniunea Europeană o pot face la liceul „Constantin Stere” din Soroca. În Chişinău la Academia de Studii Economice, Universitatea de Stat din Moldova, Universitatea de Medicină şi Farmaceutică din Chişinău. Alt centru este la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălţi şi la Universitatea de stat „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din Cahul. Universitatea de Stat din Comrat găzduieşte şi ea un astfel de centru.
La ceremonia de inaugurare a centrului la Ungheni a fost prezent şi şeful Delegaţiei UE la Chişinău, ambasadorul Dirk Schuebel.
Sursa: info-prim.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *