Prețul la ardei se menține la acelasi nivelpe piața din Ungheni

ardei dulce
Sursa: terapienaturist.blogspot.com

Volumul de ardei dulce expus spre comercializare este destul de mare. Ardeiul este sortat dupa marime si culoare si este ambalat in saci de plasa. Calitatea produsului este de la inalta la medie. Comercializeaza producatori de legume din raioanele Ungheni, Anenii Noi, Drochia. Intermediarii comercializeaza ardei de la bazale angro din Chisinau.
Pretul de comercializare a ardeiului oscileaza intre 6,00 si 10,00 lei/kg. Ardeiul rosu, de dimensiuni mai mari, de calitate inalta se vinde cu 10,00 lei/kg; cel de dimensiuni medii de diferite culori cu 7,00-8,00 lei/kg; ardeiul de dimensiuni mici cu 5,00 lei/kg. Preturile la ardei se mentin la acelasi nivel de aproximativ 2,5 luni. Aceiasi situatie a fost inregistrata si pe celelalte piete monitorizate din republica. Comparativ cu aceiasi perioada a anului trecut, preturile s-au micsorat cu 7% pe pietele din Edinet, Balti si Cahul; cu 8% la Chisinau si cu 10% la Ungheni. (Detalii : www.agravista.md).
Pe pietele din Ucraina (Lvov si Copani) pretul de comercializare a ardeiului este de 7,50 lei/kg la Lvov, si respectiv 3,75 lei/kg la Copani, ori fata de aceiasi perioada a anului trecut preturile s-au micsorat cu (-36%) si respectiv (-51%). Pe piata din Polonia (Bronishe) ardeiul se comercializeaza cu 14,11 lei/kg, ori diminuarea de pret a constituit (-3%) fata de anul precedent.
Operatorii de piata sustin ca preturile la ardei vor creste datorita cresterii volumului de ardei de import.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *