La Nisporeni sportivii… zboară

gimnastConform unei tradiţii încetăţenite, toamna, la Nisporeni, are loc Cupa R. Moldova la gimnastica pe trambulină, organizată în memoria antrenorului emerit Ion Ţurcanu. În acest an, au venit cu mesaje de felicitare şi preşedintele raionului, Vasile Bîtca, şi viceprimarul de Nisporeni, Victor Tulbure, şi preşedintele Federaţiei republicane de gimnastică pe trambulină,  Anatol Milevschi, şi reprezentantul Ministerului Tineretului şi Sportului, Vitalie Şevciuc, şi fostul coleg al regretatului Ion Ţurcanu, Vsevolod Voloşin, şi directorul Şcolii de Sport din Nisporeni,  Grigore Braşoveanu.
Au urmat şi alte momente plăcute. Sportivei din Nisporeni, Ana Ranga, i-a fost înmînată legitimaţia de maestru în sport, iar antrenorului Gheorghe Mătăsaru, în semn de profund respect pentru munca plină de dăruire de sine – o diplomă de onoare şi un suvenir.
Lupta propriu-zisă pentru trofeu s-a dat între 48 de sportivi. Măiestria şi curajul au fost la ele acasă, iar „zborurile” deasupra trambulinei au fost cu adevărat impresionante. La  individual fete, de neîntrecut a fost nisporeneanca Ana Ranga, iar la băieţi – Radu Ciorici, tot din Nisporeni. Cei doi s-au clasat pe locul I şi la sincron mixt. La sincron masculin cei mai buni au fost  gimnaştii din Leova, Vlad Lozan şi Sergiu Lefter, iar la sincron feminin – nisporenencele Ana Ranga şi Valeria Ciocan.
Grigore Drăgan 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *