Vinete și gogoșari pe piața din Ungheni

Vinete și gogoșari
Sursa: bunatatialese.wordpress.com

Volumul de vinete și gogoșari expuși pe piață se micșorează zi de zi. Produsele sunt ambalate în saci de plasă de diferite dimensiuni. Comercializează producători de legume din raionul Ungheni, Drochia. Calitatea produselor scade comparativ cu perioada inițială de recoltare.
Prețul mediu de comercializare a vinetelor este de 8,00 lei/kg, iar al gogoșarilor este de 15,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similară a anului trecut prețul s-a majorat cu 60% la vinete și cu 7% la gogoșari. Pe celelalte piețe monitorizate din republică a fost înregistrată o situație similară: prețul la vinete pe piața din Edineț a crescut cu 82%, pe piața din Bălți a rămas la nivelul anului precedent, pe piața din Chișinău a crescut cu 63% și pe piața din Cahul cu 67%. Prețul de comercializare a gogoșarilor pe piața din Edinet s-a micșorat cu 14%, pe piața din Chișinău cu 8%, iar pe piețele din Bălți și Cahul prețul s-a majorat cu 20 și respectiv 25%. (Detalii: www.agravista.md).
Producătorii de legume susțin că vinete și gogoșari sunt foarte puțini, iar prețul de realizare nu acoperă cheltuielile acestui an, deoarece recolta la hectar este mică.
Sursa: Agroinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *