VIDEO | Au luat Drumul Crucii. Mai mulţi enoriaşi şi preoţi au pornit pe jos din Capitală spre Ungheni

drumul crucii
Captură: publika.md

Mai mulţi enoriaşi şi preoţi au pornit pe jos de la Mănăstirea Sfântul Teodor Tiron din Capitală spre oraşul Ungheni. Ei urmează să dăruiască o icoană a Maicii Domnului slujitorilor unei catedrale din localitate, care este în construcţii. Drumul Crucii va dura patru zile, iar miercuri dimineaţa enoriaţii vor ajunge la catedrala „Alexandru Nevski” din oraşul Ungheni.
„La dorinţa episcopului de Ungheni, noi transmitem în dar această icoană. Vom săvârşi acest drum al crucii pe parcursul a patru zile. Fiecare pas, fiecare mişcare a noastră va fi răsplătită”, a declarat un preot.
De obicei, nu toţi credincioşii ajung până la punctul final al călătoriei. Iată ce au spus oamenii:
„Nu voi merge tot drumul, doar până la Sculeanca. Până aici măcar dacă voi putea, pentru că sunt beteag de un picior. Îl slăvim pe Dumnezeu.”
„Vom merge până ne va ajunge putere, picioarele cât vor rezista, pentru sănătate pentru ploaie, la toată lumea să fie pace, linişte şi la mine în familie.”
„Vreau să merg până la Ungheni. Pe acest drum noi petrecem icoana făcătoare de minuni, o petrecem de la Ciuflea la Ungheni.”
„Nu este important până unde mergem, este impotant însuşi evenimentul. Să lăsăm la tineret ceva sfânt, ceva sacru.”

Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *