Rețete culinare | Sufleu de macaroane cu carne tocată

Irina CaducencoIngrediente (4 porţii):
400 gr macaroane, o ceapă, 2 căţei de usturoi, 4 roşii, 2 dovleci (bostănei), 3 linguri de ulei de măsline, 800 gr carne tocată mixtă, 350 gr caşcaval ras, 300 ml smîntînă, 4 ouă, sare, piper, unt pentru uns forma.
Mod de preparare:
Macaroanele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Între timp, se încinge cuptorul la 180 grade. Se toacă ceapa şi usturoiul. Roşiile se opăresc, se decojesc, se taie în sferturi, se curăţă de seminţe şi pulpa se taie cuburi. Dovleceii se taie pai. Se prăjeşte carnea tocată în ulei, se adaugă ceapa şi usturoiul, apoi cuburile de roşii. Se sărează şi se pipărează.
Smîntîna se bate cu ou, sare şi piper. Se unge cu unt o formă de sufleu şi se toarnă jumătate din cantitatea de macaroane. Se presară un strat de caşcaval ras, apoi unul de dovlecei. Deasupra se toarnă jumătate din amestecul de smîntînă şi ou şi apoi se pune un strat de carne tocată. Se acoperă cu un alt strat de caşcaval. Apoi se pune restul de paste şi se toarnă restul din smîntînă. Se presară iarăşi caşcaval. Se dă în cuptorul încins pentru 35 minute. Se serveşte fierbinte.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *