Ungheniul – în lista atracţiilor turistice a unor francezi veniţi la Nisporeni

Ungheniul – în lista atracţiilor turistice a unor francezi veniţi la Nisporeni Un grup din şapte copii și doi profesori din orașul Saint Montrond, Franța s-a aflat, pe 17 august, într-o vizită turistică la Ungheni. Ei au fost însoțiți de copii și profesori de la Alianța Franceză, Antena Nisporeni.
„Ungheniul este, indiscutabil, un punct turistic atractiv. De aceea ne-am gîndit că aici oaspeții noștri vor avea de văzut multe lucruri frumoase”, a explicat Raisa Andriuță, directoarea Antenei Nisporeni. Potrivit dînsei, cel mai rîvnit obiectiv pe care au dorit cu toții să-l vadă la Ungheni a fost Podul feroviar „Eiffel”, de unde, de fapt, a și pornit excursia propriu-zisă. „Îmi imaginam un pod cu mult mai mare, însă mă bucur să recunosc stilul marelui arhitect Gustave Eiffel, care se repetă, de altfel, și în construcția Turnului din Paris”, şi-a împărtășit impresiile, imediat ce a ajuns în preajma podului, profesorul francez, Fabrice Dubus.
Excursia a continuat la fabrica de ceramică, unde atît francezii, cît și nisporenenii, au admirat cum se îmblînzește lutul de către meșterii ceramiști. La final, mulţi dintre ei chiar au achiziţionat  obiecte din ceramică, pe care le vor duce acasă în calitate de suvenire.
În aceeaşi zi, grupul moldo-francez a vizitat şi Muzeul de istorie și etnografie din Ungheni, despre care profesorii francezi au spus că are multe tangențe cu muzeele din Europa, prin felul cum își prezintă exponatele.
Nu au fost trecute cu vederea nici lucrările renumiților sculptori, realizate în cadrul taberelor de sculptură din Ungheni.
Francezii, găzduiţi de nisporeneni, în perioada 10-22 august, au mai vizitat orașele Bălți și Chișinău, dar și mănăstirile Hîncu, Căpriana, Țîpova și Saharna. „Ne-am dorit să se producă o adevărată interconexiune culturală moldo-franceză”, a subliniat Raisa Andriuță.
În aprilie 2013, copiii nisporeneni sînt așteptați într-o vizită de trei săptămîni la Saint Montrond, Franța.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *