Majorare de preț la roșii pe piața din Ungheni

roșiiOferta de roșii expusă pe piața din Ungheni este mare. Produsul este calitativ, calibrat, ambalat în lădițe de plastic și lamele. Soiurile expuse pe piață sunt diferite: Caspar F1, Luci, Sunstar F1, Marfa F1, etc. Comercializează producători din Drochia, Edineț și Ungheni. Intermediarii comercializează roșii aduse de la bazele angro din Chișinău.
Prețurile de comercializare a roșiilor se măresc, necătînd la oferta mare pe piață la acest produs. Consumatorul cumpără roșii pentru conservare, de aceea cererea la acest produs corespunde ofertei. Roșiile de culoare verde-gălbuie (pentru murat) se comercializează cu 10,00-12,00 lei/kg în dependență de calitate și mărime. Roșiile gogonele se vînd cu 8,00-10,00 lei/kg. Roșiile pentru suc (răscoapte cu mici deteriorări) se comercializează cu 4,00-5,00 lei/kg. Cele mai mărunte roșii se vînd cu 3,00 lei/kg. Comparativ cu perioada similară a anului precedent, prețul s-a majorat cu 20%; pe piața din Edinet cu 17%, Cahul cu 33%, Bălți cu 60%, iar pe piața din Chișinău prețul a crescut de 2 ori. (Detalii : www.agravista.md)
Pe piețele internaționale prețurile la roșii comparativ cu anul precedent s-au micșorat: pe piața din Polonia (Bronishe)cu 41%, pe piețele din Ucraina (Copani si Lvov) cu 47 și respectiv 12%. (www.freshmarket.ru)
Prețul producătorilor la roșii variază de la 2,50 la 5,00 lei/kg în nordul republicii, de la 5,00 la 7,00 în Centru, și de la 4,00 la 6,00 lei/kg în Sud.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *