SCANDAL în fotbal! FC Costuleni și alte trei cluburi – bănuite de trucarea meciurilor

fotbal, FC Costuleni, meciuri, adversari
Imagine: jurnalsportiv.md

Cluburile de fotbal Dacia, Zimbru, FC Sfântul Gheorghe, FC Costuleni sunt bănuite că au trucat meciurile interne în perioada 2010-2012. Informații în acest sens au parvenit la Centrul Anticorupție de la UEFA. Bănuielile au fost întărite și de depozițiile unor martori, identitatea cărora nu a fost dezvăluită, transmite UNIMEDIA.
Astăzi,13 septembrie, colaboratorii Anticorupție au efectuat în total 11 percheziții, la cela patru cluburi de fotbal, precum și la domiciului unor jucători și intermediari, care aranjau trucarea meciurilor.
Factorii de decizie ai cluburilor sunt bănuiți că vânzare meciurilor interne. Pentru un singur meci vândut, clubul de fotbal primea circa 100 mii euro. Pe cazul dat au fost deschise două dosare penale pentru abuz de serviciu și escrocherie. Fotbaliștii sunt învinuiți că au pariat contrar Codului de Etică al Federației Moldovenești de Fotbal. Se etimează că prejudiciul cauzat ar fi unul deosebit de mare, de peste un milion de lei.
În privința unui martor vor fi luate măsuri de protecție, deoarece viața și integritatea lui ar putea fi pusă în pericol.
Infracțiunea de escrocherie se pedepsește cu 8-15 ani de pușcărie și 5 ani privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii, iar pentru abuz de serviciu inculpații riscă să stea după gratii 3-7 ani și să nu fie admiși în funcții de răspundere timp de 5 ani.
Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *