Cu mîna pe inimă, au promis ca vor respecta regulile de circulaţie

reguli de circulatie scoalaIndiscutabil, elevii de la Şcoala primară „Alexei Mateevici” din Ungheni ştiu la perfecţie regulile de circulaţie. Au demonstrat-o cu vîrf şi îndesat în cadrul decadei „Securitatea traficului rutier”, care a avut loc în perioada 3-17 septembrie.
„Vă închipuiţi ce-ar fi, dacă n-ar exista nici indicatoare, nici semafoare, nici agenţi de circulaţie, iar fiecare ar circula cum ar crede de cuviinţă, fără să se gîndească la cei din jur?”, i-a întrebat pe copilaşi, la festivitatea de încheiere a decadei, Nelea Cemortan, director adjunct pe educaţie.
Ca să înţeleagă mai bine, de ce, totuşi, au apărut şi e nevoie de toate acestea, Igor Cazîlu, membru al Uniunii conducătorilor auto din Ungheni,  i-a implicat pe elevi în diferite activităţi interesante şi curioase. Tot ei, copilaşii, au avut parte şi de o călătorie imaginară în ţara indicatoarelor şi a regulilor de circulaţie.
Invitaţii de onoare, şi Igor Cazîlu, şi Ghenadie Ciubarcă, inspector la Poliţia rutieră Ungheni, i-au lăudat pentru atitudinea lor faţă de Regulamentul circulaţiei rutiere, atenţionîndu-i încă o dată că viaţa proprie e în mîinile lor.
La final, copiii au promis solemn că vor respecta şi de acum încolo regulile de circulaţie.
Evenimentul a avut loc la iniţiativa directoarei şcolii primare, Tamara Cadeniuc, iar responsabili au fost Nelea Cemortan şi învăţătoarea Larisa Zderciuc.
Natalia Junghietu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *