Apă bună şi canalizare pentru încă 500 de consumatori ungheneni

apa-canal ungheniLocuitorii oraşului Ungheni vor beneficia de apă mai calitativă, iar presiunea în robinete va fi mult mai mare. Şi asta, graţie unor noi reţele de apeduct şi canalizare, ce se construiesc la Ungheni în ultima perioadă.
ÎM „Apă Canal” Ungheni a obţinut un împrumut tehnic în cadrul acordului de finanţare a Proiectului naţional de alimentare cu apă şi canalizare, în sumă de 2 milioane de dolari SUA, bani destinaţi anume pentru construcţia reţelelor de apeduct şi canalizare. În cadrul acestui proiect au fost deja finalizate lucrările de construire a mai multor reţele de apeduct şi canalizare în sectoarele: Dănuţeni, Vasilica, Bereşti, dar şi în comuna Zagarancea.
Primăria oraşului Ungheni, împreună cu specialiştii de la ÎM „Apă Canal”, a selectat, pentru construirea unor noi apeducte şi sisteme de canalizare, străzile Alexandru Plămădeală şi Maria Cibotari, precum şi stradela Humuleşti. Acestea nu au avut, pînă în prezent, un sistem centralizat de canalizare, dar condiţiile tehnice permit racordarea la sistemul orăşenesc central. La moment, pe aceste sectoare, se efectuează lucrări de construcţie a apeductului şi canalizaţiei – de către SA „Coloana Mecanizată de Construcţii” din Chişinău, o întreprindere specializată, care a fost selectată, aşa cum prevede legislaţia, în urma unei licitaţii.
Astfel, vor fi construite peste 1500 metri de apeduct şi 1168 metri de canalizare, iar peste 500 de consumatori vor beneficia, în scurt timp, de apă şi canalizare. Costul total al acestor lucrări a fost estimat la suma de 2 milioane 438 mii lei.
Primăria oraşului Ungheni, ÎM „Apă Canal” se adresează persoanelor domiciliate pe străzile Plămădeală – Cibotari – Humuleşti cu apelul de a fi receptivi şi de a se mobiliza pentru a efectua racordările necesare la reţeaua de apă şi canalizare. Ulterior, vor fi efectuate şi lucrări de reparaţie a drumurilor.
Cerem scuze pentru incomodiţătile create.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *