VIDEO | Asociația „Pro Humanitate” acuză biroul vamal Ungheni de corupție

serviciul vamal
Captură: jurnaltv.md

Autorităţile vamale pun beţe în roate organizaţiilor care acordă ajutoare umanitare Republicii Moldova. Societatea filantropică „Pro Humanitate” din Germania acuză şefii de la biroul vamal Ungheni că cer „bacşiş” pentru a lăsa mărfurile să intre în republică.
Şeful organizaţiei a anunţat că statul nostru riscă să nu mai beneficieze de acte de caritate din partea organizaţiei. Conducerea Serviciulu Vamal sare, însă, în apărarea colegilor de la punctul vamal Sculeni şi exclude orice tentativă de corupţie.
Asociaţia „Pro Humanitate” a introdus în luna mai un tir cu materiale de construcţie şi detergenţi pentru grădiniţa din satul Pârjolteni, raionul Călăraşi. După o activitate de peste 20 de ani pe teritoriul ţării noastre, vameşii ar fi cerut acte suplimentare. Autorităţile vamale susţin, însă, că documentele solicitate sunt prevăzute încă din 2001.
Din 1989, până în prezent, valoarea ajutoarelor umanitare acordate de asociaţia „Pro Humanitate” Republicii Moldova se ridică la 60 de milioane de euro. Doar anul trecut în ţară au fost introduse mărfuri cu valoare ce depăşeşte 1 milion de euro.

Sursa: jurnaltv.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *