Peste 6.000 de țigarete descoperite la controlul P.T.F Sculeni

vama Sculeni
Sursa: forum.md

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu lucrătorii vamali au descoperit, ascunse și nedeclarate, în două autovehicule 6.360  țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
În ziua de 08 august a.c., pe timpul desfășurării unei acțiuni pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu țigări, pentru valorificarea unor informații aflate în lucru, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra unor autovehicule.
În jurul orei 17.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Andrei B., în vîrstă de 34 ani, pasager într-un autovehicul marca Mercedes Benz, înmatriculat în Franța.
În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în plafonul autovehicului, cantitatea de 1.760 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Autoritatea vamală a luat măsura reținerii țigaretelor în vederea confiscării și l-au sancționat pe bărbat cu amendă contravențională în valoare 5.000 lei.
Cîteva ore mai tîrziu în același punct s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, Nadejda D., din Republica Moldova, în vîrstă de 22 ani, conducînd un autoturism marca Audi, înmatriculat in Marea Britanie.
În urma controlului efectuat, echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două locașuri special amenajate în bordul autoturismului, cantitatea de 4.600 de țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Autoritatea vamala a luat masura retinerii tigaretelor si a autoturismului in vederea confiscarii si au sanctionat-o pe femeie cu amenda contraventionala in valoare 10.000 lei.
Politistii de frontiera au luat masurile legale ce se impun pentru anularea permisului de mic trafic emis pe numele Nadejdei D.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *